Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laddat för fartfylld midsommarfest i Härjedalen

Allt är laddat för en fartfylld midsommarhelg i Härjedalen. Folkparkerna i Sveg och Hede slår upp portarna och det blir mycket motorsurr och underhållning. Dragracing på Hedlanda samt snöskotertävlingar på vatten i Sveg.

Annons

– Det är bäddat för en lyckad helg med många besökare. Det här är första året som vi arrangerar och meningen är att det ska komma igen nästa år, säger ordföranden i Wolfman Cruisers, Örjan Eriksson.

Under tisdagen monterade medlemmarna i föreningen upp läktare på flygfältet Hedlanda. Där ska det under två dagar bli åka av när förare från när och fjärran ska göra upp vem som är snabbast på den 402 meter långa strippen. De tävlingarna körs kommande lördag och söndag.

– Hedlanda Race Weekend startar på Hedlanda flygfält klockan 11.00, det blir fullt ös på strippen hela midsommardagen. Efter det blir det cruising i Hede fram tills dess att parken öppnar. På scen klockan 22.00 finns Von Benzo med Jay Smith, säger Örjan Eriksson.

Hela arrangemanget har fått namnet Midsommarryran och det är föreningen Wolfman Cruisers som håller i trådarna.

– Det är riktigt kul att vi genom samarbete kan köra både i Sveg och Hede. Det här kommer att dra folk både till parkerna och till de tävlingar som körs, säger Örjan Eriksson.

Allt börjar på midsommarafton i Sveg med en familjedag med bilutställning och andra aktiviteter på Svegs Camping.

– Alla entusiast fordon är välkomna så som bilar, motorcyklar, mopeder med mera. Det blir fina priser till vinnarna, säger Örjan Eriksson.

Det bjuds rockabilly från scenen under med bland andra Kingen med Jens Persson och Mats Nilsson. Ett fartfyllt och spektakulärt race med snöskotrar blir det på Ljusnan med start 12.00.

På kvällskvisten på midsommarafton blir det drag på Storön med Willie Lee’s och The Troubled Three. John Lindberg Trio tar scenen i besittning vid midnatt.