Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ladugård rasade utanför Brunflo – två personer gick in: ”De fick stränga direktiv att omedelbart ta sig ut”

Klockan 15.10 på fredagen fick räddningstjänsten ett larm om att en ladugård höll på att rasa i Solberg utanför Brunflo.
– Men det stod tidigt klart att det inte skulle vara några djur där utan det användes som förråd, säger räddningstjänstens inre befäl Sven-Erik Svensson.

Enligt en boende i området rör det sig om ett fårhus där det tidigare har befunnit sig får, men nu ska byggnaden istället verka som ett förråd. Enligt en annan boende ska raset bero på stora snömassor på taket.

När räddningstjänstens styrka från Brunflo kom till platsen hade några väggar på byggnaden rasat ut och taket hade rasat in. Det ska inte ha befunnit sig några personer i byggnaden när taket rasade in men däremot ska det vid ett tidigt skede ha befunnit sig två personer inne i byggnaden som försökte rädda utrustningen.

– Men de fick stränga direktiv från SOS att omedelbart ta sig ut därifrån. Det är ingen som är skadad, säger Sven-Erik Svensson.

Innan räddningstjänsten lämnade platsen spärrade man av området.

– Vi har spärrat av och sagt att de inte får gå in där förrän de har säkrat byggnaden. Det kan vara frågan om att man kan behöva slå in den helt. Det är mer rasrisk där, säger Sven-Erik Svensson.

Kartan visar olyckans ungefärliga position (Google Maps):

 ---

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon? Ladda ner här:

ÖP:s iPhone-app eller ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app eller LTZ:s Android-app