Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lady Gaga till Yran – har arrangörerna ingen större koll?

I går kunde ÖP berätta att Lady Gaga (hon med ”Pokerface”) kommer till Ytan i år. En stillsam debatt bröt ut på Op.se. Här ett urval.

Äntligen en bra artist till Yran!

att en festival som anser sig stå för ”stil & finess” i jämförelse med andra festivaler, väljer att boka skvalradions största ikon. Jag är verkligen för ett varierat utbud på festivaler, lyssnar på allt från folkmusik till hip hop, men man kan ju fråga sig varför de stora hårdrocksakterna lyser med sin frånvaro på Storsjöyran? Whitesnake spelar i Umeå, Mötley Crüe intar Peace & Love i Borlänge och Sweden Rock blir bara större och större. Men här sitter arrangörerna år efter år med skygglapparna på‑… Men för tusan, Lady Gaga lockar säkert några tusen tonårstjejer.

varför envisas alltid hårdrockare med att tipsa om gamla avdankade gubbar när de önskar grupper? Finns det inga bra nya hårdrocksband i‑dag? För övrigt tycker jag också att Lady Gaga är skräp, men jag gillar ändå Yran för dess breda stil, så jag hoppas de inte bränt allt krut ännu.

Jo för bövelen, det finns massor med bra och ny hårdrock, vi har ett lysande exempel i lokala Corroded exempelvis. Anledningen till att jag nämnde de artister jag gjorde, var att det är stora band som just i sommar är aktuella på olika platser i Sverige. Även jag gillar Yran, Östersund vore en bra nog så mycket tråkigare stad att leva i om man inte hade Yran-veckan att se fram emot. Jag tycker bara att det är synd att de inte tar en väldigt stor grupp människor på allvar, men som sagt, de kanske inte har bränt allt krut ännu.

Det kan ju vara så som du säger att de inte bränt allt krut ännu. Att man dessutom under ett antal yror inte bränt något krut alls vad gäller hårdrock skulle ju kunna resultera i en härlig knall. Dessvärre tror jag att krutet snarare är blött och knallen kommer att utebli, möjligen ett stilla pysande.

Man har de senaste åren med kraft visat att man inte har större koll på annat än ”kreddpop”.

Hårdrock – Som sagt, pinsamt att missat den boomen som varit, ett fantastiskt köpstarkt publikunderlag man nonchalerat.

HipHop – Ska man föryngra publiken finns ju även andra grupper än ”popkids”.

Dance – Varje festival med stolthet har ett tält/scen med danceinriktning. Att missa att DJ-kulturen är enorm i världen i övrigt är bara sorgligt. Dock måste bokningen av Justice i fjol nämnas som undantaget som bekräftar regeln. Misstanken finns dock att man trodde men bokade ett franskt popband och inte den heta danceakt det var …