Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lag Lindström laddar om för SM

Lag Lindström har precis landad på svensk mark efter JVM i Kanada. Trötta och besvikna över medaljmissen försöker de ladda om för curling-SM.

– Vi har två år kvar som junior så det är ingen mening att gräva ner sig, säger Kristian Lindström.

guldet, men till slut blev det ingen medalj alls på junior-VM för Lits Lag Lindström. Innan resan till Vancouver, Kanada, hade killarna vunnit det mesta de ställt upp i. Topparna var bland annat totalsegern i europeiska juniortouren och en seger i en stor seniortävling i Sundbyberg. De har under säsongen spelat närmare 130 matcher och vunnit bra med prispengar som redan säkrat en del av nästa säsong.

Så med många matcher i benen och tidsomställning i kroppen kanske det inte är så konstigt att det var två väldigt trötta killar i Östersunds curlinghall i går kväll. Det var Kristian och Alexander Lindström som fanns på plats. De andra tre, Oskar Eriksson, Christoffer Sundgren och Henrik Leek, anländer i dag.

Alexander försöker sammanfatta äventyret i Kanada.

– Det var surt att inte få någon medalj. Men det var bra lag vi hade framför oss så vi har inget att skämmas för. Alla coacher som var där sa att det var det jämnaste JVM på länge. Vi får ta det som ett läroår, det var bra spel av alla, säger Kristian Lindström.

– De var i de avgörande lägena som orutinen kom fram, säger Alexander Lindström.

Lag Lindström gick till bronsmatch där de fick en dålig start mot USA. Efter fyra omgångar låg de under med 0–7 och till slut förlorade de med 4–9.

– Det var ingen rolig början på matchen. Det är svårt när man ger dem lätta stenar så de får självförtroende. Vi var tvungen att chansa lite efter det, säger Alexander Lindström.

Killarna siktar nu på att vinna junior-SM nästa år och åter få chansen att spela JVM, som nästa gång avgörs i Schweiz.

– Ja, det var verkligen en upplevelse vi gärna gör om, säger Kristian.

– Det måste bli guld innan vi ger oss, säger Alexander.

– Kommer vi topp-4 så får vi en gratisplats till elitserien och då slipper vi kvala nästa helg. Det skulle vara skönt, säger Alexander.

– Att komma topp-3 och ta medalj skulle vara roligt och lite av en revansch, säger Kristian.

När: 19–24 mars. Finalen spelas på tisdag.

Var: Östersunds curlinghall.

Hur många lag: 32 lag varav fyra från länet. Lits Lag Lindström och tre Östersunds lag; Lag Nässén, Lag INAB och Lag Sejfa.