Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lag Lindström väntar med att ta fram finliret

Det var ­inte full skärpa hos Lits Lag Lindström när de inledde curling-SM. Trots det vann de första matchen – men ­efter skiljeomgång.
– Det blev lite onöd­igt långdraget, säger Alexander Lindström.

Alexander Lindström och Kristian Lindström fanns redan på plats i Östersund medan de övriga tre lagmedlemmarna anlände så sent som i går på matchdag. Efter urladdningen på junior-VM i Kanada nyligen hade de lite svårt att komma igång när de i går mötte Södertäljelaget Dahlberg.

– Det var lite segt, vi kom inte igång som vi tänkt. Men det var skönt med en mjukstart, då vi inte behövde möta de bästa lagen, säger Alexander.

till skiljeomgång och Lag Lindström vann till slut med 9–7.

– Vi hade lite otur i sista sten. Vi skulle slå bort deras och då skar den. Vi missade lite så de fick enkla poäng. Men det kändes som vi hade matchen hela tiden. Vi har kvar lite av formen så vi tar fram den när vi behöver. Det är alltid bra med en vinst, då är man med, säger Alexander.

Spelsystemet som används på SM i Östersund är trippelknock. Det innebär för alla lag att först till tre segrar betyder slutspel. Blir det däremot tre förluster är det tack och hej.

Lag Lindström har möjlighet att bli klar för söndagens slutspel redan i dag då de har två matcher på schemat.

– Det vore väldigt skönt.

i dag blir Halmstadslaget Thunberg som stod för gårdagens sensation när de vann mot Stocksundslaget Kraupp som gick till final i elitserien. Lag Thunberg i sin tur vann division 2 sydsverige och spelar nästa år i division 1.

– Det var bra för oss. Vi trodde att vi skulle få möta Kraupp. Vi har aldrig hört talas om dem förut, säger Alexander om dagens motståndare.

– Vi ska vara med lite mer från början. Komma in i matchen redan på uppvärmning.

De tre Östersundslagen inledde alla med en förlust i går. Lag Sejfa förlorade med 0–11 mot en av de stora favoriterna Karlstadslaget Edin. Lag Nässén föll mot Malungslaget Byggs med 3–6 och Lag Inab förlorade med 4–8 mot Jönköpingslaget Pölder.