Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lag Nässén går bäst av länslagen

Två länslag tog sig till slutspel i curling-SM. Juniorerna i Lag Lindström började med förlust och har nu kniven på strupen. Veteranerna i Lag Nässen överraskade däremot genom att slå elitserielaget Jönköping/Pölder.

Att lag Nässén skulle vara det stora länshoppet efter den första omgången i slutspelsrundan av curling-SM var det nog inte många som trodde på förhand.

VM-silverlaget från 1994 öterförenades förra vintern och har nu två division 3-säsonger bakom sig, men att de skulle duga så gott i SM-konkurrens efter att ha varit borta från elitcurlingen i 14 år är mycket överraskande.

– I division 3 handlar det om en match i veckan i januari och februari ... det är allt vi har spelat sedan vi la av 1995, säger kaptenen Jan Olov Nässén.

förlorade laget en match och vann tre, i slutspelet inledde de med att ta en knapp 6–5-seger över elitlaget Pölder från Jönköping.

– Vi hade sista sten i sista omgången vid ställningen 5–5 och vi lyckades hålla rent framför boet så att vi kunde avgöra med en öppen dragning.

– Visst, är jag överraskad. Vi har spelat bättre än jag trodde vi skulle kunna göra, säger Nässén.

– Kan vi fortsätta spela så här bra kanske vi får vara kvar i turneringen lite till, men det blir så klart tufft.

Ännu tuffare är det för JVM-laget Lindström från Lit. De föll i skiljeomgång mot Lag Carlsén från Sundsvall i första slutspelsmatchen.

Slutspelet spelas i en så kallad dubbelknock där man åker ut efter två förluster, därmed är det en mycket lång väg att vandra om Lag Lindström ska ha något med medaljstriden att göra. Bara segrar räknas.

Två av länslag blev utslagna ur turneringen innan slutspelet började:

Lag Sejfa hade mycket snål utdelning i sina matcher, trots att man var bra med i alla tre blev det tre raka förluster. Den sista spiken i kistan kom via 7–8 mot Djurholm/Olby.

Lag INAB hann ta två segrar innan man drog på sig sin tredje förlust (1–9 mot Södertälje/Dahlberg) och fick lämna turneringen.

Både Nässén och Lindström spelade matcher sent på söndagskvällen, efter denna tidnings pressläggning.