Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lag Norberg nöjt med VM-silver

Svenska damlandslaget i curling, med skippern Anette Norberg, förlorade VM-finalen i Sydkorea mot Kina med 6–8. VM-silvret gladde dock:
– Vi är mycket nöjda, ­sade Norberg i ett pressmeddelande.

Annons

För tio år sedan visste inte Bingyu Wang vad en curlingsten var för något. På söndagen ledde hon Kina, som första asiatiska land, till VM-guld.

– Det är helt fantastiskt. Jag var lite nervös och lite uppspelt men jag sa till mig själv ”bara en match till, tänk inte så mycket, spela bara mot Sverige” och vi spelade bra, sade Wang.

Anette Norberg med lagkompisarna Eva Lund, Cathrine Lindahl och Margaretha Sigfridsson var inte alltför besvikna över silvermedaljen.

– Vi hade en tuff vinter hemmavid med en hel del personliga problem så vi är mycket nöjda, sade Norberg.

jämn, bägge lag bjöd på misstag och halvvägs in i finalen ledde kinesiskorna med 3–2. De kommande fyra omgångarna turades lagen om att ta tvåpoängare innan avgörandet kom i den sista omgången vid ställningen 7–6 till Kina. Svenskorna behövde knipa minst en poäng för att gulddrömmen skulle leva. Men Wang slog ut Sveriges två poängstenar.

– Vi förlorade finalen i fjol så vi ville verkligen ha guldet. Alla har jobbat hårt, det har varit en lång vecka, sade Wang.

För Lag Norberg, som har ett olympiskt guld och två VM-titlar sedan tidigare, var en finalplats mer än vad laget hoppats på.

– Vi sa innan vi kom hit att en toppfyraplacering skulle vara okej i dagsläget, vilket inte är vår normala målsättning i ett VM. Nu fick vi spela final så vi är glada över det.

Danmark knep bronset genom att besegra Kanada med 7–6. (TT)