Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägenhet övertänd - misstänkt mordbrand

Räddningstjänsten fick två gånger under måndagskvällen rycka ut till en brand i Östersund.

Första larmet kom vid 21-tiden. Då brann det i en soffa i en lägenhet på Eriksbergsvägen i Östersund. Räddningstjänsten kunde då släcka branden och vända tillbaka till stationen.

Men vid 22-tiden blossade elden upp igen - då på vinden i samma hus. Vinden och lägenheten var strax därpå helt övertända.

Enligt polisens hemsida hämtades en man född 1990 in till förhör vid 21.30-tiden. Han är nu misstänkt för mordbrand.

– Han påträffades i anslutning till brandplatsen när han hämtades till förhör. Han har gjort vissa medgivanden, säger Veronica Nygren, vakthavande befäl hos polisen.

Vid 00.30-tiden beslutade åklagaren att anhålla den misstänkte mannen.

Alla boende i huset evakuerades under natten och polisen skriver på sin hemsida att de vill ge en särskild eloge till de boende i grannfastigheten som snabbt såg till att de evakuerade personerna fick tak över huvudet, mat och dryck, och framför allt sällskap under de första timmarna innan nytt boende kunnat ordnas.

Enligt vad polisen känner till i nuläget har ingen skadats i branden. Under tisdagsmorgonen är polisens kriminaltekniker på brandplatsen för att göra en teknisk undersökning i fastigheten. Räddningstjänsten finns också på plats under tisdagsmorgonen för att genomföra eftersläckningsarbete.

– Det är svårt att överblicka alla skador i nuläget, säger Maja Norling, inre befäl på räddningstjänsten.