Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägenhetshotell kan bli start på nytt skidområde

Lagom till nästa säsong ska ett nytt lägenhetshotell stå klart vid Skalspasset. Det kan bli starten till ett helt nytt skidområde på Vemdalsskalet.

Markarbetena har börjat på nya tomtområden på Vemdalsskalet. Vägar håller på att brytas på Skalspasset, några stavtag från skidområdet bredvid sexstolsliften Skalsexpressen. På andra sidan väg 315 kommer Klockarfjällsbackens tomtområde växa fram. I detaljplanen som tagits fram finns det plats för cirka 150 tomter. Båda områdena, med vidunderlig utsikt över bland annat Sonfjället, är i dag oexploaterade.

stora utvecklingsmöjligheter. Intresset för tomterna är, trots rådande konjunktur, stort och i kommunens översiktsplan ingår att både liftar och nedfarter kan byggas, säger Gunnar Forss vid Vemdalen Rekreation AB.

I första läget ska ett lägenhetshotell med 32 lägenheter byggas på Skalspasset. Bygget, som ska vara klart till nästa säsong, går loss på 25 miljoner kronor. Investeringsstöd har sökts till detta.

– Förutom lägenheter blir det en restaurang och reception.

Gunnars Forss är hoppfull och tror att de två nya områdena blir starten till att ett nytt skidområde byggs.

flera nya liftar, nedfarter och skidspår vilkets finns beskrivet i översiktsplanen. Det planeras också längdåkningsspår med möjligheter till ski in/ski out.

– Skidbackarna har bra fallhöjd med effektiva åkhöjder på upp till 450 meter vilket är mycket för att vara svenska fjällen.

Det är idag oklart när det kan bli aktuellt med satsningar på nya liftar och nedfarter. Men Skistars destinationschef i Vemdalen, Torgny Svensson, gläds över att det byggs mer boende i området.

– Det har alla förutsättningar att bli ett fantastiskt skidområde. När allt tagit fart ordenligt med boendet så är det en god idé att bygga en expresslift.