Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägesrapport: Ytterligare två drabbade och över 1 200 provtagna i länet

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Region Jämtland Härjedalen meddelar att 1 241 personer i länet testats för coronaviruset . Totalt 68 har nu drabbats.

En ökning med två personer jämfört med gårdagen. Tre personer vårdas på infektionskliniken ingen på intensiven.

Sedan igår har region gått över till en Krisledningsorganisation, vilket innebär att det finns en Regional Särskild sjukvårdsledning för hälso- och sjukvården som också utgör ledning för sjukhuset.

Detta för att resurserna inom regionen ska utnyttjas så effektivt som möjligt. Vid behov kan de vidta åtgärder genom att till exempel omfördela eller förstärka resurserna. Den särskilda sjukvårdsledningen har också som uppgift att fatta medicinska inriktningsbeslut.

Det införs även en Lokal Särskild sjukvårdsledning för primärvårdens i Åre och Härjedalen för att på bästa sätt kunna arbeta utifrån den situation som påsken medför. Arbetet har enligt regionen redan startat upp och kommer att pågå över påsk.

Parallellt med detta finns den ordinarie katastrofmedicinska beredskapsorganisationen är viktig för att kunna hantera övriga händelser i form av till exempel trafikolyckor eller driftsstörningar.