Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läget i lagen inför seriestart­en i division 3Det blåser friska och nya vindar i Svegsfotbollen

Något har hänt med fotbollen i Sveg. Antalet spelare ökar överallt, ambitionen likaså och snart börjar bygget av en konstgräsplan. Damlaget symboliserar nytändningen.
– Det ser mycket bra ut, säger tränaren Åke Larsson.

Åke är något av centralperson bakom pånyttfödelsen. Både som ordförande i fotbollen, men också som damtränare ihop med Mikael Ekelund.

– Visst är det en nytändning. Det är helt suveränt när vi kommer på IP och möts av F–94 eller F–96 som vardera lag har många spelare. Och nu har vi lag i alla årgångar, säger Åke.

Svegs damlag är en bra spegelbild på tillståndet i Svegs IK. Vad sägs om följande:

1. Försäsongsträningen inleddes redan i oktober med innepass.

2. Ett tydligt träningsprogram, där fokus legat på att få fler träningsmatcher.

3. Cupspel i Sundsvall och i Östersund (DM), där det faktiskt har blivit en sensationell vinst (1–0) mot Ope.

– Det var många år sedan vi har haft så här bra förberedelser, säger Åke.

– Nä, vi är nykomlingar och vi tror inte att vi har den bredd som krävs för att slåss i toppen. Vi slog Ope i DM, men då hade vi tur och fick ut maixmalt av vår taktik. Jag tror Ope vinner serien. Men vi har höga mål internt i klubben och för damlaget har vi sagt att vi ska nå topp-3 i år.

En utmaning som Åke och Mikael Ekelund brottas med är att bredda truppen. Just nu finns bara 14–15 spelare tillgängliga på regelbunden basis.

– Vi har sju–åtta spelare ytterligare som tillkommer, men de har jobb på annan ort eller värnplikt och kan inte alltid vara med. Som tur är finns det en ganska bred flickverksamhet.