Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läget under kontroll hos landstinget

Landstingets verksamhet har fungerat under kvällen och natten trots stormen Ivars framfart över länet. Efter ett möte på fredagsmorgonen har krisledningen återgått i normalläge.

En del problem från stormen kvarstår dock. Enligt uppgifter från klockan 8 i morse är landstingets verksamheter i Hede, Storsjö kapell, Gällö, Bispgården och Myrviken utan strömförsörjning. Det pågår arbete för att åtgärda felet. Det har även varit problem med telefonin, men det ska nu vara löst. Det skriver landstinget på sin hemsida.

Landstinget konstaterar också att trafikläget på vägarna varit besvärligt och att ambulanser har haft svårigheter att ta sig fram längs E 45. Hälsocentralen i Sveg har varit öppen för att ta emot patienter. Det fanns också beredskap för att samverka med andra landsting, men det blev aldrig aktuellt och enligt landstingets uppgifter har ingen patient kommit till skada.

Under torsdagskvällen var landstingets regionala krisledning i förstärkningsläge och i förberedelserna inför stormen ingick bland annat att vid 18-tiden på torsdagen starta reservkraftverk för att minimera störningarna vid ett eventuellt strömavbrott. Det handlar bland annat om att undvika skador på medicinteknisk utrustning och datorer. Enligt jll.se stängdes reservkraften av vid 23-tiden och den ordinarie kraften började användas igen.