Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg förslaget om folktandvården i papperskorgen

Annons

Håller fullständigt med Karin Axelsson om landstingets planer på nedläggning av sju folktandvårdskliniker. Man säger sig vinna tillgänglighet och kompetens, underlätta framtida bemanning, öka det kollegiala utbytet samt spara pengar.

Vill dock lägga till några tankar: Gällö folktandvård som har nya lokaler och ny fullständig utrustning sedan knappt ett år, har två tandläkare. Där skulle vid en eventuell nedläggning – kapitalförstöringen – sluta på mångmiljonbelopp.

Även samhällsekonomiskt skulle det bli dyrt med resor till Bräcke för en allt äldre befolkning med större och större behov av färdtjänst, för att inte tala om kostnaden för resor av skolbarn i Gällö, Fjällsta och Pilgrimstad skolor och förskolor.

Resonemanget om kompetenshöjning anser jag grovt kränkande och uppmanar personalen att överväga en stämning av förtal från arbetsgivaren. Sammantaget torde landstingets förslag göra sig bäst i närmaste papperskorg.

Det enda goda en nedläggning i Gällö skulle kunna ge är samma resultat för landstingsstyrelsen som det blev för Socialdemokraterna i Bräcke kommun i det senaste valet tack vare nedläggningen av Bostugan i Hunge.

O.s.a.

SvenErik Falkeström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel