Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg inte ned i Hede

Annons

Landstinget planerar tydligen att lägga ner tandläkarmottagningen i Hede i stället för att utöka den, det är nämligen lång kö för dem som önska få sina tänder lagade. I stället ska man satsa på tillgänglighet genom nerläggningar.

Det faktum att det orsakar stora resekostnader och ökade koldioxidutsläpp bekymrar inte landstingspolitikerna och deras tjänstemän.

Ska ni spara rejält i Härjedalen finns ett vettigt alternativ om det är okej att folk tvingas åka lång väg till tand- och sjukvård:

Lägg ner tandläkarmottagningarna och hälsocentralerna i Sveg och Funäsdalen och placera en stor mottagning i Hede (en liten utbyggnad av befintlig räcker säkert).

Detta skulle ge betydligt mer besparingar än det förslag som nu ligger och dessutom, för en gångs skull, hjälpa Hede/Vemdalen i stället för att som vanligt stjälpa.

Det troliga är dessutom att denna ”besparing” blir som Svegs satsning på Vemdalsskalet – bara ökade kostnader i slutänden.

Sett inom landstinget är den satsningen ett nollsummespel, det Sveg vinner förlorar någon annan. Men det är andan som råder i vår kommun och även inom landstinget.

Bertil Andersson

Hede

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons