Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägg inte ned i Hede

Annons

Landstinget planerar tydligen att lägga ner tandläkarmottagningen i Hede i stället för att utöka den, det är nämligen lång kö för dem som önska få sina tänder lagade. I stället ska man satsa på tillgänglighet genom nerläggningar.

Det faktum att det orsakar stora resekostnader och ökade koldioxidutsläpp bekymrar inte landstingspolitikerna och deras tjänstemän.

Ska ni spara rejält i Härjedalen finns ett vettigt alternativ om det är okej att folk tvingas åka lång väg till tand- och sjukvård:

Lägg ner tandläkarmottagningarna och hälsocentralerna i Sveg och Funäsdalen och placera en stor mottagning i Hede (en liten utbyggnad av befintlig räcker säkert).

Detta skulle ge betydligt mer besparingar än det förslag som nu ligger och dessutom, för en gångs skull, hjälpa Hede/Vemdalen i stället för att som vanligt stjälpa.

Det troliga är dessutom att denna ”besparing” blir som Svegs satsning på Vemdalsskalet – bara ökade kostnader i slutänden.

Sett inom landstinget är den satsningen ett nollsummespel, det Sveg vinner förlorar någon annan. Men det är andan som råder i vår kommun och även inom landstinget.

Bertil Andersson

Hede

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel