Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägg inte ner Kälarne rehab

Strokeföreningen Östra Jämtland är en lokal ideell förening bestående utav i huvudsak stroke­drabbade, och deras anhöriga från Kälarne, Ragunda, Bispgården och Stugun.

Annons

Till vårt styrelsemöte 1 november hade arbetsterapeut Anneli Valter och sjukgymnast Lena Blom inbjudits för att informera om kommunens förslag att lägga ner Kälarne Rehab, för att i stället rehabilitera behövande i hemmet. Ett beslut som vi protesterar mot, då det blir en klar försämring när det gäller rehabiliteringen av strokedrabbade.

Ska en strokedrabbad komma tillbaka till ett någorlunda människovärdigt liv så är det bara intensiv rehabilitering i lokaler med rätt utrustning som gäller.

I Jämtlands län drabbas cirka 500 personer om året av stroke.

Trots att det är landstingets ansvar att tillgodose rehabiliterings behoven så har landstinget dragit ner på antalet platser på Östersunds rehabcenter på Remonthagen Solliden.

Kälarne Rehab startades av sjukgymnasten Saila Quicklund för fyra år sedan, och har blivit en ansedd inrättning som även har samarbetat med Remonthagen. Att lägga ner en fungerande organisation är kvalificerat vansinne.

Förslaget att dela in kommunen i tre rehabområden och att tillsammans med hemtjänsten erbjuda och utföra habilitering i hemmet har vi inget emot, men det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Med önskan att ni tänker om och att i stället för nedläggning utökar antalet platser på Kälarne rehab, genom att även anställa en rehabassistent.

Strokeföreningen i Östra Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel