Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

lägg ut torsdagStorsjöbadet – en fortsatt dyr historia

Satsningen på Storsjöbadet i Östersund blev dyrare än beräknat, och investeringen tickar på. Dessutom kan det tillkomma upp till 60 miljoner kronor i underhållskostnader de närmaste 10 åren.

Den stora ombyggnaden av Storsjöbadet började 2006.

Under 2006/2007 fanns det en budgeterad ram för investeringen på 41 miljoner kronor. Den ökade sedan till en prognos på 82 miljoner kronor i slutet av 2008, vilket var det år då det nya badet invigdes.

Året efter gjordes en revisorsgranskning som påpekade brister i beslutsunderlaget när det gäller investeringen.

Nu har turerna kring badet återigen satts under lupp.

Kommunens förtroendevalda revisorer gav revisionsfirman Deloitte i uppdrag att följa upp investeringen, och framför allt fokusera på vad som har hänt sedan den förra granskningen.

Den slutliga kostnaden för investeringen är ännu inte fastställd, enligt Deloitte, som har tittat på kommunens handlingar.

Slutredovisningen för ombyggnaden skedde i utförarstyrelsen 2009. Då fanns endast det ekonomiska utfallet med, och inte någon beskrivning. Då uppgick investeringen till 83 miljoner kronor.

Men det tog inte slut där. I början av 2013 hade den ökat till 88,3 miljoner kronor och under 2013 har det tillkommit ytterligare ungefär 1,1 miljoner kronor. Fortfarande beräknas det tillkomma 5–11 miljoner kronor i investeringar.

Dessutom har fuktskador på badhuset uppmärksammats, både i badets nya och gamla del.

Totalt beräknas underhållsbehovet till 60 miljoner kronor för de kommande 10 åren.

Nu vill kommunens revisorer att utförarstyrelsen redovisar vilka åtgärder den har gjort, eller tänker göra, för att förbättra sina rutiner för redovisning av investeringar.

Senast 26 mars vill revisorerna ha svar.