Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Lagkänslan saknas i ÖFK"

Robin Fryklund lånas ut till IFK Östersund resten av säsongen.

Han får sällskap av lagkamraten Viktor Ageskär – som är kritisk till ÖFK.

– Lagkänslan saknas. Alla försöker hävda sig själv, säger han.

Robin Fryklund har tagit sig tillbaka efter en långtidsskada men är nu redo för spel. Då väljer Graham Potter att låna ut honom till IFK Östersund. Viktor Ageskär har ännu inte skrivit på alla papper.

– Men muntligt är det godkänt från alla parter, så det är i princip klart, säger Viktor Ageskär till Sporten.

• Vad säger du om att bli utlånad?

– Jag är besviken på ett sätt. ÖFK tog in en spelare som nu inte har fått spela fotboll på 6 månader. Jag fick aldrig chansen.

– Men samtidigt är det inspirerande att få komma till IFK. Jag känner i princip hela laget och förhoppningsvis kan vi få till en väldigt bra lagsammanhållning. Det tycker jag har saknats lite i ÖFK.

• Hur menar du?

– Det känns som att lagkänslan saknas. Alla försöker hävda sig själv. Det är skickliga spelare och grymma träningar, men för mig har det inte fungerat. De har inte trott på mig.

• Kan du tänka dig att komma tillbaka till ÖFK?

– Det vet jag inte. Jag vill göra det så bra som möjligt i IFK nu och förhoppningsvis ser vi till att vinna ännu en serie. Sedan får vi se. Men jag gillar inte riktigt det koncept ÖFK har nu.

Leif Widegren är förstås nöjd över sina två nyförvärv.

– Framför allt så tillför det konkurrens, och det är bra bland våra unga killar. Robin och hans tvillingbror (Christoffer) hade jag som smågrabbar i IFK. Han är en gammal IFK-kille som nu kommer tillbaka. Det känns väldigt roligt.

• Vad kan han tillföra?

– Det är precis en sådana här spelare vi vill få in. Han har en väldig ambition och vilja.

Store och snabbe Viktor Ageskär skulle förstås också ge lite spets till IFK.

– Vi är i behov av lite längd i laget. Det är inte så att jag ogillar kortare spelare. Men på fasta situationer kan det vara bra att ha en längre spelare.

IFK, som delar serieledningen inför höstpremiären nästa söndag, höll på att skrälla mot ÖFK i veckans DM-final. IFK ledde med 1–0 långt in i matchen innan ÖFK kunde vända på tio minuter och vinna med 1–3.

– Men det är inte vi har som mål att komma upp och konkurrera med ÖFK. Vi har ett väldigt bra samarbete som har hjälpt oss mycket, säger Leif Wiegren.