Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lågstadieskolan i Hackås brann

/

– I nuläget har vi inte det här under kontroll, säger Thomas Fredriksson, inre befäl räddningstjänsten till ÖP sent i går kväll.

Annons

Larmet inkom klockan 21.21. Enligt SOS är det räddningsmanskap från tre stationer som skickats till skolan: Hackås, Svenstavik, Oviken och även en bil från Brunflo.

– Vi har nyss kommit fram. Det vi vet är att det är en del i skolan som brinner. Det är slöjdsalen eller något sådant, säger Christer Ericsson, inre befäl Jämtlands räddningstjänstförbund.

Polisen skriver på sin hemsida att patrullen på plats ser öppna lågor och att det brinner på baksidan av skolan. Räddningstjänsten ska ha svårt att ta sig dit eftersom det inte finns någon plogad väg. En traktor kallades in för att röja upp runt skolan.

– Det ser inte bra ut just nu. Vi försöker kraftsamla och rädda intilliggande byggnader. Det är en stor del av skolan som brinner, säger Thomas Fredriksson, inre befäl Jämtlands räddningstjänstförbund.

Skolan består av flera hopbyggda sektioner och räddningstjänsten försöker begränsa eldens spridning i huskropparna. Ett boningshus är också i fara.

Vid midnatt var branden ännu inte under kontroll och en del av skolan är totalförstörd.

– Vi har varit in på skolexpeditionen för att försöka rädda datorer och arkiv. Vi har fått ut en del, säger Thomas Fredriksson.

Räddningstjänsterna arbetar under natten för att förhindra att branden sprider sig till ett intilliggande bostadshus och räddningspersonalen kraftsamlar för att försöka rädda den del av skolan som inte är eldhärjad.

Annons