Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagstifta om maxlöner

Olika falla ödets lotter! Medan bankcheferna kammar hem miljontals kronor i årslön och byter ut bonusar mot lönehöjningar, väntar sänkta pensioner med runt 400 kronor per månad för pensionärer nästa år. Lägg därtill ständigt ökade kostnader för bilägandet, något som vi glesbygdsbor drabbas extra hårt av plus andra höjningar, så har vi bilden av Sverige i dag!

Jämtlands läns landsting vill också göra livet surt för de sjuka genom att vilja spara 177 miljoner kronor på två år. ÖP hade i dag en lista på sparåtgärder som gör mig nästan mörkrädd! Det värsta jag läste var nog förslaget att inte ge smärtlindring till patienter med specifika akuta smärttillstånd, till exempel cancersmärtor!

Men det finns pengar! Kristdemokraterna vill ge 10 000 kronor för varje nyfödd bebis. Har kristdemokraterna glömt att vi har flera hundratusen arbetslösa i vårt land och fler lär det bli!

Jag har förslag på besparingar: Lagstifta fram maxlöner för dem som nu uppbär skamliga mångmiljonlöner! Sänk deras lönenivåer! Ge deras mångmiljoner till sjukvården! Vidare: Underlätta för företagen att anställa arbetslösa ungdomar genom att slopa arbetsgivaravgiften! Ju fler ungdomar i arbete, desto mindre socialbidrag och problem med sysslolösa ungdomar som lätt hamnar i alkohol- och drogberoende. Vidare bygg enkla bostäder åt de unga! Spara in på massinvandringen! Jobb, skola, vård etcetera till infödda svenskar först! Minska antalet ledamöter i riksdagen! Gå ur EU som kostar mer än det smakar!