Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lågt betyg för Ana Diaz – "Har en bit kvar"

 
Storsjöyran 2016
Visa alla artiklar

Det är en liten skara ungdomar som har klämt in sig vid kravallstaketet när Ana Diaz kliver på försiktigt med ett genuint leende på läpparna.

Under första låten "Fyll upp mitt glas nu" är mitt enda fokus på det dåliga ljudet. Sången hörs nästan ingenting och det enda ljudet som dundrar fram genom Zigzag-tältet är trummorna. Sedan märker jag att det kanske istället är Ana's röst som inte vågar ta sista klivet ut. När den till slut gör det, i refrängen framförallt, så visar den sig vara fantastisk.

I 40 minuter får vi höra alla låtar Ana Diaz har att erbjuda från Ep:n "Lyssna del 1" och det är tydligt att det är två låtar som redan sitter som favoriter hos publiken. "Jag kan låta mätaren gå" och "Starkare" får vi nämligen höra två gånger. Publiken jublar under dessa två tillfällen men under andra stunder stör delar av publiken det som händer på scenen. Jag hör inte en enda gång vad Ana har att säga mellan sina låtar för att människorna runt mig har fokus på annat. Synd, hinner jag tänka fler än en gång under spelningen.

Med många år bakom sig som låtskrivare åt stjärnor som Britney Spears och One Direction har nu Ana Diaz gått till att själv stå på scenen med sina låtar.

Och visst märks det. Låtarna som vi får höra under kvällen är få men desto mer laddade med otroligt välskriven text. Det är just texterna och kapaciteten som Ana besitter i sin sångröst som är starkast under kvällen. Dock är det en bit kvar innan stjärnan på scenen kan lyfta till sin egentliga topp.

Om ett år eller två hoppas jag få se henne på en scen där hon tar ut det hon har i sig ännu mer. Att våga ta det sista klivet ut och ge allt hon har. Rösten har hon redan men jag vill ha mer av den för kraften finns redan där. Det är det ingen tvekan om.

Vi får höra några spår från en kommande Ep:n och det låter lovande. Personligen kommer jag att hålla ögonen öppna efter denna tjej i framtiden. Det behövs bara lite tid för låtarna att växa hos en bredare publik och lite mer kraft från Ana Diaz.

• Betyg: 2