Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lågvattenmärke av Winberg

debatt Svar på "Är min vän ett svart hål?", Åsikter 12 september.

Margareta Winberg befinner sig under det politiska lågvattensmärket, när hon i en debattartikel anklagar mig för att kalla cancersjuka för "svarta hål" i landstingets budget.

De som följt min kamp för en bättre hälso- och sjukvård och mera fokus på den patientnära personalen i vårt landsting under de fyra år jag varit oppositionsråd, måste väl i rimlighetens namn fundera på hur det står till med Winbergs analysförmåga?

De "svarta hålen" består av utrangerade tåg från Skånetrafiken som bland annat belastar landstinget med en kvarts miljard i borgensåtaganden, och 2,6 miljarder i pensionsskuld.

Oetiska chefsavtal, resor och konferenser för 10-tals miljoner för de högsta cheferna och politikerna, samtidigt som de som står allra närmast patienterna, undersköterskor, sjuksköterskor med flera yrkesgrupper, inte får knappt någon fortbildning.

Jag har under hela min aktiva tid i landstinget hävdat att politiken måste fokusera mera på vården och den patientnära personalen och mindre på utsvävningar som inte tillför länet och landstinget något mervärde av betydelse, och detta för att vi ska få en bättre hälso- och sjukvård i det här länet!

Om då Winberg kallar det för "grälsjuka" så bjuder jag gärna på det. Mår personalen bra så mår också patienterna ännu bättre.

Avslutningsvis så lovar S 2 miljarder extra till Sveriges landsting att dela på. Samtidigt gör S det dyrare att anställa unga samt höjd matmoms som ger Sveriges landsting ökade kostnader om 5 miljarder att dela på.

I min värld innebär det minus 3 miljarder för Sveriges landsting att dela på, inte plus 2 miljarder.

Christer Siwertsson (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel