Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laila är en vis kvinna

Mitt under intensiva studier inför helgens tenta så ringer det på dörren. Och plötsligt får en överraskad Laila Westling ta emot en blombukett.

– Hur ska jag nu kunna plugga? undrar hon och torkar glädjetårarna från kinderna.

Laila Westling har tidigare arbetet som gymnasielärare innan hon sades upp och nu skolar hon om sig till hemkunskapslärare. Och tydligen var hon en hejdundrande gymnasielärare.

"Hon var min lärare på gymnasiet 2004-2007. När jag började gymnasiet var jag en liten snorunge med attitydproblem och rockstjärnedrömmar. Hon fick mig att engagera mig i min skolgång och framtid, vilket jag aldrig gjort innan. I mina ögon var/är hon en vis kvinna. Hon kom alltid med goda visdomsord och jag fick reda på, rätt ordentligt, om hon tyckte att jag var ute och cyklade, vilket jag kanske behövde.

Laila har definitivt hjälp till att forma mig till den jag är i dag, en familjefar och en god medmänniska. Tack för det Laila." Robin

Laila Westling kan inte hålla borta tårarna när hon hör motiveringen.

– Jag bara är. Det är en sådan förmån att arbeta med ungdomar, säger hon.

Hon berättar att hon minns Robin, som hyllar henne.

– Det är fantastiskt att han minns mig trots att det gått ett par år sedan han tog studenten, säger hon.