Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkare: Vi får mindre dagsljus än schäfrar

Läkarna på kirurgkliniken motsätter sig planerna på att flytta deras expeditioner till plan 5 på sjukhuset. De befarar en kraftigt försämrad arbetsmiljö.

Annons

I ett brev till landstingsdirektören, Björn Eriksson, konstaterar kirurgläkarna att de, efter den planerade flytten till sjukhusapotekets nuvarande lokaler, ska dela expeditioner vilket skulle innebära att två läkare delar på åtta kvadratmeter. Här saknas dessutom dagsljus. "Tysk djurskyddslag föreskriver 16 kvadratmeter med direkt dagsljus för en schäferhund", står det i brevet från läkarna.

I de planerade expeditionerna finns endast plats för cirka en hyllmeter litteratur, enligt läkarna, och det är alldeles för lite eftersom de flesta har behov av minst tio hyllmeter för litteratur och pärmar.

Läkarna konstaterar att det i de planerade expeditionerna inte är planerat för klädbyte och att det också behövs en soffa efter långa och svåra nattoperationer.

I brevet hänvisar läkarna till arbetsmiljölagen som föreskriver att det krävs direkt dagsljus där man har sin stadigvarande arbetsplats. De påminner också om att landstingsdirektören i ett nyhetsbrev nyligen betonade vikten av att skapa en god arbetsmiljö.

Flytten av expeditionerna är en del i en omflyttning av verksamheter som planeras på sjukhusets entréplan.