Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkarmissionen delar ut julklappar från jämtländska barn till bättre behövande

Under förra året delades det ut 763 paket från barn i Jämtlands län till barn i fattigare länder i östra Europa i Läkarmissionens satsning Aktion Julklappen. I år har 246 julklappar delats ut till barn i Rumänien, Moldavien och Ukraina.

– Den enorma orättvisan gör att man känner sig rätt liten. Behoven är så mycket större än vad en julklapp kan rymma. Men paketen betyder jättemycket för barnen, så alla julklappshjältar kan verkligen vara stolta över sin insats, säger Helen Karlström, projektledare för Aktion Julklappen på Läkarmissionen i ett pressmeddelande.

De svenska barnen som lämnat in sina julklappar kallas för "Julklappshjältar" och årets paket har nu delats ut i fattiga familjer, på skolor, barnhem och sjukhus i Rumänien, Moldavien och Ukraina.

Enligt Aktion Julklappens pressmeddelande delas det ut totalt nästan 20 000 paket från svenska barn till fattiga barn i östra Europa i jul. Aktion Julklappen har funnits sedan 1998 och totalt har en halv miljon julklappar delats ut under kampanjens gång.