Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laleh frisk nog för spelning

26-åriga Laleh Pourkarim (bilden) gjorde dundrande succé när hon släppte sitt debutalbum ”Laleh” 2005. Debuten ledde till priser på Grammisgalan, P3 Guld och Rockbjörnen året efter, samma år som efterföljande album ”Prinsessor” kom.

Sedan blev det tyst.

av storstaden och flyttade till Skellefteå, där hon de sista två åren har arbetat på albumet ”Simon and me” som släpptes i slutet av januari i år.

– Det är lätt att tro att man blir lyckligare av en framgångsrik musikkarriär, men så enkelt är det inte, säger hon i en intervju i DN.

”Simon and me” består av låtar på både svenska, engelska, farsi och lite franska. Förutom att Laleh har skrivit alla texter själva står hon också för produceringen.

föddes i Iran 1982. Familjen flydde till Minsk i dåvarande Sovjet och därifrån till Sverige. I dag bor Laleh i Stockholm och Skellefteå.

I kväll spelar hon på Gamla Teatern i Östersund. På grund av en halsinfektion i början av veckan har hon inte kunnat göra några förhandsintervjuer.