Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laleh och stekheta Nonono till Yran

Laleh toppar Yrans tredje släpp inför sommaren, som innehåller sju svenska artister och en lågmäld amerikan.

Flera populära återvändare dyker upp, som Ebbot Lundberg, Melissa Horn och Imperial State Electric.

Dessutom internationella popsuccén "Nonono", rockare som Graveyard och Imperial State Electric, rapparna Labyrint samt amerikanske singer/songwritern Joshua Radin.

• Den just nu internationellt sett hetaste akten av de nu bokade är tveklöst trion "Nonono", vars megahit "Pumpin' Blood" har sålt 700 000 ex över hela världen.

De spelar i amerikanska Austin nästa vecka, i Washington veckan därpå, samt är bokade för en USA-turné med ett 30-tal spelningar i april och maj på orter som Boston, Chicago, Las Vegas, Los Angeles, Atlanta och Minneapolis - spelningen i LA den 9 maj är redan utsåld...

Gruppen bildades våren 2012 och bakom sångerskan Stina Wäppling (utbildad psykolog) står produktionsteamet Astma & Rocwell, som bland annat jobbat med Icona Pop.

Om ett par veckor kommer deras debutalbum och under våren har de bland annat spelat på P3 Guld och hos Skavlan.

• Laleh slog igenom massivt 2005 när hon fick Grammis som både Årets Nykomling och Årets Artist, lika hyllad av P3 Guld och Rockbjörnen.

Samma sommar spelade hon på Yran och för två år sedan var hon tillbaka, då på Stora Scenen.

Förra albumet "Sjung" toppade albumlistan fyra veckor, fem av låtarna toppade singellistan hos iTunes.

"Some Die Young" toppade norska listan åtta veckor och sålde 14 gånger platina där. Nu har hon färska "Colors" i bagaget och succén i "Så mycket bättre".

• Ebbot Lundberg spelade på Yran redan 2003 med Soundtrack, som i fjol lades ned med pompa och ståt. Nu är han tillbaka, också han med ny publik från "Så mycket bättre".

• Även Melissa Horn har en stor publik och släppte i höstas sitt fjärde album "Om du vill vara med mig", genom mamma Maritza har hon också en direkt länskoppling

• Rockpubliken kan glädjas åt inhemska Graveyard och Imperial State Electric med frontmannen Nicke Andersson, som spelade här förra våren. Nickes band har släppt en platta om året sedan 2010

Graveyard från Göteborg bildades 2006, debuterade 2007 och fick Grammis både 2011 och 2013 för Årets Hårdrock, de har även uppmärksammats av Rolling Stone Magazine.

• Labyrint bildades 2007 av några rappare från Uppsala, som på vägen samarbetat med både Salazar Brothers, nu är de redo för Yran.

• Amerikanske folkrockaren Joshua Radin har skrivit för stora tv-serier och nyligen sålde han ut på Berns i Stockholm.