Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laleh – som musikaliskt blandgodis

Klockan 22 i går kväll började publiken på Gamla teatern otåligt att klappa i händerna och vissla.

Då hade förbandet i form av Kristofer Åström klivit av scenen en halvtimme tidigare. Det verkade som att Laleh hörsammade publikens vädjan för hon kliver tyst ut på scenen, tar en gitarr, sätter sig på en pall i ena hörnet och börjar spela ”Lär mig om” till publikens stora förtjusning.

Det hörs inga spår av den halsinfluensa som Laleh drabbades av strax innan turnépremiären i Luleå i onsdags, Men kanske är det på grund av halsproblemen som mellansnacket är något sparsamt. Laleh klara sig dock utan långt mellansnack, hon skapar kontakt med publiken ändå genom att få dem att sjunga med, mumla, göra konstiga ljud i låtar och få dem att improvisera själva.

Kort och gott kan man säga att en spelning med Laleh är som en härlig påse musikaliskt blandgodis – det finns något för alla: Lugna låtar med spår av poesi, trallvänlig pop och dansvänlig reggae.