Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämna inte över flyktingfrågan till SD

KDU:s ordförande Sara Skyttedal ville diskutera flyktingpolitiken. Hon skrev bland annat: "För att integrationen ska fungera räcker inte positiva attityder. Vi måste ha balans mellan antalet asylsökande och vår mottagningskapacitet."

Uttalandet kan jämföras med barnet i "Kejsarens nya kläder". Hon sa det många tänkt.

Artikeln har väckt reaktioner. Men det är inte för tidigt att detta sägs. Vi måste kunna se verkligheten och debattera frågan.

Att vi kan ta emot flera om vi har en bättre fungerande bostads- och arbetsmarknad måste få sägas utan att man beskylls för rasism. Samtidigt att vi kan ta emot färre om vi har en usel bostads- och arbetsmarknad.

Motsatsen är ju att vi kan ta emot obegränsat antal, även om integrationen är usel, människorna lever under miserabla förhållanden i flyktingbostäder samt har mycket stora svårigheter att få ett arbete.

Att inte vilja diskutera denna fråga – även med Sverigedemokraterna – är att lämna över den till SD som kan bli ett 20-procentsparti i nästa val. Låt oss vara förståndigare än så.

Bo Westin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel