Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lånade kläder – fick käftsmäll

En vårdtagare på ett äldreboende slog till en annan person som bor på boendet. Händelsen har anmälts till Socialstyrelsen.

Ett drama utspelade sig nyligen på ett av Bräckes äldreboenden och som nu har lett till att boendet har lämnat in en Lex Sarah-anmälan till Socialstyrelsen.

Enligt anmälan började med att en av de äldre hittade en rumsgranne inne i sitt rum, i färd med att prova hens kläder, vilket slutade med ett blåmärke på armen för klädprovarens del.

Två dagar senare gick klädprovaren in i samma rum igen och då rann det över helt för den boende som då delade ut en rejäl käftsmäll, med blåmärke och allmän turbulens som följd.

Nu har boendet börjat stänga vissa dörrar för att klädprovaren inta ska komma åt rummet så lätt och den boende har fått en dörrstopp som ska försvåra för andra att gå in i hens rum.

Även bemanningen har utökats under vissa tider.