Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landsbygdsfientlig politik av regeringen

Före valet utlovades höjda studiebidrag till landets studenter och miljarder i byggbonus till nya studentlägenheter. Detta kan vi trots skriande behov i bland annat Östersund inte se en stavelse om i regeringens budgetförslag.

Före valet påtalade länets riksdagskandidater från S vikten av ökat stöd till Mittuniversitetet. När Mikael Damberg besökte Östersund några veckor innan valet utlovades miljoner till Mittuniversitetet om bara Löfven fick bli statsminister.

Nu när Löfven bildat regering kan vi krasst konstatera att dessa miljonlöften var intet värda.

Utbildningsminister Gustaf Fridolins (MP) målsättning är tydlig; universiteten i Örebro, Karlstad, Göteborg, Lund, Uppsala samt Linnéuniversitetet och KTH beräknas alla under mandatperioden få ett tillskott på ungefär 10 procent för grundutbildning samtidigt som regeringen aviserar neddragningar för Mittuniversitetet i samma storleksordning.

Därutöver kan vi även konstatera att kulturministern i budget valt bort etableringen av Nationalmuseum Norr till förmån för gratis museibesök för Stockholmarna.

Dessutom föreslår den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stadshus att Bromma flygplats ska läggas ned, något som skulle slå hårt mot länets näringsliv.

Vi får hoppas att länets nyvalda riksdagsledamöter vaknar upp ur sin slumrande tillvaro och uppmärksammar dessa missförhållanden.

Om inte får vi hoppas att länets kommunalråd går till gemensamt angrepp mot regeringens landsbygdsfientliga politik.

Pär Löfstrand (FP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel