Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landshövdingen oroad av turbulensen kring Maths O Sundqvist och Skrindan

Landshövding Britt Bohlin är djupt oroad över vilka effekter en försäljning av Skrindan får för länet.
– Det är jag i hög grad, det kan jag säga.

Britt Bohlin har varit i kontakt med en rad olika personer för att reda ut hur länet påverkas av stormarna kring Maths O Sundqvist och Skrindan.

– Jag tog ett antal kontakter när Carnegies planer kring Maths O Sundqvists innehav kom ut, säger Britt Bohlin.

Hon har bland annat pratat med Riksgäldens vd Bo Lundgren.

– Jag har resonerat med Bo Lundgren om vad det betyder för kapitala aktörer i vårt län att de försvinner den ene efter den andre. Och om Maths O Sundqvist inte längre är majoritetsägare, vad kommer den nya ägaren ha för intentioner och på vilket sätt kommer de att vara förankrad i vårt län? Den typen av frågor vill jag gärna hitta svar på, säger Britt Bohlin.

Fick du några bra svar?

– Bo Lundgren sade att han förutsåg att Carnegie skulle sköta det här på bästa sätt. Själv är jag förstås orolig fortfarande för vad som händer och vad det får för effekter på vårt län. Det kvarstår fortfarande.

Hon är framförallt oroad över vad som kommer att ske med planerna på Stadsdel Norr.

Hon lyfter fram det faktum att det inte finns så många stora kapitalstarka aktörer i länet.

– Vi har inga stora koncerner med säte i Jämtland, utan de finns som regel söder om Dalälven och till och med söder om Upplands Väsby om man ska vara nogräknad.

Britt Bohlin har också haft flera samtal med Maths O Sundqvist. I tidningen Resumé framställs det som att det är hon som ligger bakom Sundqvist beslut att anlita en PR-byrå.

– Jag har ju haft samtal med Maths flera gånger. Hans bild är att någon annan talar om hans historia, och då har jag sagt till Maths, frågan är om han lydde det vet jag inte, men jag har i alla fall sagt att om han inte själv försöker berätta sin historia, så kommer någon annan att berätta den. Det är bara så vi har resonerat och det har säkert fler än jag pratat med Maths om.

Hon berättar att hon i detta ärende noga funderat över vad hon kan och inte kan göra.

– Jag kan inte vara advokat för någon enskild firma eller kapitalägare, men jag kan bry mig rent generellt om vad effekterna blir för vårt län och det är det jag försökt göra, säger Britt Bohlin.