Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landshövdingen tackade för sig

Nu slutar Britt Bohlin som landshövdingen. En post hon haft i länet sen juni 2008.

Och när landshövdingen nu lämnar sitt uppdrag vid årsskiftet ville hon gärna få tillfälle att tacka för åren i Jämtlands län. Därför bjöd hon under onsdagen in allmänheten till residenset för en kopp julkaffe med dopp.

Och folk strömmade till från stora delar av länet. När de två timmarna hade passerat hade drygt 130 personer tagit tillfället i akt att besöka residenset.

Men för att en sådan här tillställning ska bli lyckad krävs omfattande planering.

Redan i oktober började bakandet som resulterade i fem olika sorter. Alla hembakade förstås.

På det dignande bordet trängdes pepparkakor, hallongrottor, vaniljdrömmar, Anna-märtas greker och inte minst den otroligt fantastiska saffranstoscan.

– Saffranstoscan var den absolut godaste kaka jag smakat. Någonsin.

Det slog ÖP´s fotograf Olof Sjödin fast efter besöket på residenset. Det får man ta som ett gott betyg för han om någon kan bedöma ett kakfat av klass...

– Vi hade 135 gäster här under det att landshövdingen höll öppet hus. En väldigt bra siffra. Alla som hade möjlighet att komma var välkomna. Extra roligt var det att vi kunde få visa upp dessa fantastiska lokaler för besökare som aldrig varit här tidigare, säger Therese Isacsson, husfru på residenset då hon sprang

Landshövdingen själv Britt Bohlin sken som en sol då hon sammanfattade dagen.

Nu väntar henne och hennes sambo en period av ytterst hårt arbete då deras lägenhet i residenset ska tommas inför flytten söderut.

Nästa vecka går flyttlasset ner till Köpenhamn. Där väntar nya utmaningar i form av jobbet som rådsdirektör vid Nordiska Rådet.

Det är ännu inte klart vem som ska efterträda Britt Bohlin vid årsskiftet, men om ingen ny landshövding utses innan hon lämnar länet blir det länsrådet Susanna Löfgren som tar över rodret tills dess att ny hövding utsetts.