Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landsten tackade för sig

Jämtland avslutade säsongen med en storförlust. För Elisabeth Landsten var det slutet på en lång spelarkarriär.

– Det finns så många minnen, säger 31-åringen.

Elisabeth Landsten har varit med om mycket under sina år i Jämtlands A-lag, där hon debuterade i slutet av 1990-talet. Efter några år i USA kom hon tillbaka 2003 och spelade fem säsonger i Damligan. När Jämtland klev ner i division 2 följde Elisabeth Landsten med, men nu är karriären över.

– Jag känner att det finns så mycket annat som jag vill lägga min tid på. Men jag kommer nog aldrig kunna släppa basketen helt, säger hon.

Hur ser du på din basketkarriär?

– Det har varit fantastiskt och jag har väl nästan blivit bättre och bättre för varje år. Det känns som att jag avslutade på topp.

Vad minns du mest?

– Det finns så många minnen. Jag tror inte att det går att plocka ut något särskilt.

Mot Uppsala var Elisabeth Landsten en av endast sju spelare som ett skadedrabbat Jämtland kom till spel med. Matchen började bra för hemmalaget, som hängde med fint fram till halvtidsvilan. Efter paus tappade Jämtland energi, vilket Uppsala kunde utnyttja och dra ifrån till en lätt seger.

– Vi började väldigt bra och det kändes bra. Sedan kom vi ut i tredje och då vet jag inte vad som hände. Vi kunde inte komma tillbaka med den energin som vi hade i första. Det känns tråkigt att vi inte kunde vinna, säger Elisabeth Landsten.

När hon slutar tappar Jämtland många år av erfarenhet, men Elisabeth Landsten tror att laget kommer klara sig bra även utan henne.

– Det är väldigt många duktiga unga som är kvar och som kommer underifrån. Jag kanske får hjälpa till lite vid sidan. Jag och Dennis Cooper (coach) ska ha fortsatt kommunikation, så får vi se vart det leder.

Dennis Copper är nöjd med vad Elisabeth Landsten har bidragit med under sin sista säsong i A-laget.

– Hon har visat att hon fortfarande kan spela, det är inget snack om det. När vi som grupp går vidare är det ledarskap som hon också har bidragit med som behöver fyllas. Vi får hoppas att vi kan hitta fortsatt samarbete på ett eller annat sätt.

Jämtlandscoachen sammanfattar en bra säsong som har gett segrar i hälften av matcherna.

– Det här är bara början, det kommer bli enklare och enklare för varje år. Vi har visat att vi kan spela mot de bästa lagen.