Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget bör redovisa nyttan med allt resande

Häromdagen kunde vi i medierna läsa att representanter från vårt landsting nu åkt till Azorerna, Portugal, för att deltaga i lobbyorganisationen Assembly of European Regions (AER) generalförsamlings möte.

Hela sex personer deltar där på landstingets bekostnad. I Sverige är 14 av 20 landsting medlemmar i nämnda organisation.

Vi är många här i länet som genom åren ifrågasatt detta åkande och för den delen även andra internationella resor. Det är inte länge sedan som undertecknad ifrågasatte sommarens resecirkus där landstingsfullmäktiges ordförande med flera deltog i ett antal uppmärksammade resor.

En av deltagarna vid nuvarande resa är landstingsrådet Robert Uitto, som menar att de ska slåss för att ta del av strukturfonderna under kommande programperiod. Han förväntar sig heller ingen kritik från oss skattebetalare.

Undertecknad undrar fortfarande, med en dåres envishet, vad nyttan med dessa resor är. Samtidigt ska vi komma ihåg att landstingets sparbeting är 27 miljoner kronor och 32 tjänster inom primärvården är hotade.

Det vore klädsamt med en redovisning om nyttan med detta resande. Tills vidare är vi många som fortfarande betackar oss för dessa nöjesresor i nuvarande besparingstider.


Rolf G. Swedbergh
Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel