Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget har inte för lite pengar

Socialdemokraten, landstingsstyrelseledamoten och ordföranden för Jamtlis styrelse, Lena Bäckelin, fortsätter att följa sossarnas röda tråd och klaga på regeringen för att hon och hennes landstingssossar, tillsammans med vänsterpartisterna i landstinget, inte får ordning på den ekonomi de fått väljarnas förtroende att sköta.

Bäckelin anser att landstinget har för lite pengar. Landstinget har fri beskattningsrätt Lena, och anser du och dina sossar att landstinget och Jamtli behöver tillskott av pengar, är ni helt fria att höja skatten.

Samtidig är du motsägelsefull, Lena. Du vill inte omförhandla landstingets chefsavtal eller se över administrationen på ett seriöst sätt, och du tillåter 45 personer av landstingets totalt 3 700 anställda att resa och konferera för drygt 10 miljoner under en niomånadersperiod.

Detta samtidigt som du och dina sossar inte anser er ha råd att skicka en undersköterska på den enklaste såromläggningskurs till Krokom.

Nej, landstinget har inte för lite pengar, men en bristfällig politisk ledning och styrning!

Christer Siwertsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel