Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget och Skatteverket tvistar om miljoner

Jämtlands läns landsting och Skatteverket är oense om en löneskatt. Om landstinget vinner i rätten väntar en förstärkning till kassan på drygt 2 miljoner kronor.

Landstinget har i flera omgångar fått tillbaka pengar från den så kallade AFA-försäkringen och landstingsledningen hoppas att även få tillbaka den särskilda löneskatten, vilket skulle innebära en återbetalning på totalt 2,3 miljoner kronor för 2007 och 2008.

Men Skatteverket säger nej eftersom myndigheten anser att landstinget har fått en återbäring av AFA:s vinst och då ska inte löneskatten betalas tillbaka. Landstinget å sin sida hävdar att det handlar om återbetalning av premier och att även löneskatten därför ska betalas tillbaka.

Det är många kommuner och landsting som befinner sig i samma situation som Jämtlands läns landsting och i den juridiska processen är det Hörby kommun i Skåne som kommit längst. Hörby förlorade mot Skatteverket i Förvaltningsrätten i Malmö och har nu överklagat till Kammarrätten i Göteborg.