Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget ser över sin chefsorganisation

Det har genomförts en kartläggning av chefstrukturen inom landstinget. Den visar att några chefer har för få medarbetare och några nog har för många.

Inom landstinget finns det 169 chefer, varav några arbetar deltid som chef.

Det finns en framtagen rekommendation att en chef ska ha mellan 25 och 35 medarbetare att ansvara för. Det skulle kunna innebära en möjlig nedskärning med 40 chefer. Men den beräkningen menar personalstrategen Eva Olofsson är vansklig.

– Antalet medarbetare går inte att tillämpa överallt på grund av geografiska och organisatoriska skäl. Men vår strävan är att i så stor utsträckning som möjligt ha heltidschefer med 25–35 medarbetare, säger personalstrategen Eva Olofsson.

Det är hon som har utfört kartläggningen. Ett resultat från arbetet är att 40 chefer har 2–10 medarbetare och 13 chefer mer än 46 med- arbetare.

– Bland de som bara har 2–10 medarbetare finns chef- ernas chef med, säger Eva Olofsson.

De som är chef över cheferna ska inte ska ha lika många att ansvara för som exempelvis en enhetschef.

Kartläggningen är överlämnad till landstingsdirektör Karin Strandberg Nöjd. Tanken är att se över situa-tionen för de som har för få medarbetare och de som eventuellt har för många.

– Vi vill hitta den organisation som ger mest kvalitet och som är mest kostnadseffektiv, säger Eva Olofsson.