Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget slipper böter

Landstinget slipper betala böter på 1,4 miljoner kronor. Arbetsmiljöverket godkänner de förbättringar som görs och myndigheten släpper kravet på vite.

Föreläggandet från Arbetsmiljöverket gällde Centrum för medicinska specialiteter på Östersunds sjukhus. Verket har under året gjort inspektioner och kritiserat landstinget på flera punkter beträffande arbetsmiljön, främst på grund av personalbrist och hög arbetsbelastning. Arbetsmiljöverket ansåg att bristerna var så pass allvarliga att ett föreläggande utfärdades och till beslutet kopplades ett vite på 1,4 miljoner kronor.

Centrumet har genomfört en rad förbättringar och det sker enligt en plan som tagits fram av ledningen och de fackligt förtroendevalda gemensamt. Arbetsmiljöverket godtar de besked om åtgärder som kommit från landstinget och myndigheten drar därför tillbaka vitet och avslutar ärendet.

– Även om vi just nu är glada över att ha fått ett positivt muntligt besked, så vet vi också att det återstår en hel del arbete innan vi är i mål. Det finns fortfarande problem med vakanser och vi fortsätter vår strävan att bli en mer attraktiv arbetsgivare, säger Lisbet Gibson, chef för Centrum för medicinska specialiteter, till jll.se