Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget vill starta virtuellt hälsorum i Gällö

Jämtlands läns landsting har planer på att öppna ett virtuellt hälsorum i Gällö. Det skulle innebära att patienter från Gällötrakten kan göra en del återbesök utan att behöva åka till hälsocentralen.

Tanken är att öppna rummet på Gellinergården under nästa år. Enligt ett pressmeddelande kommer det att vara möjligt att göra återbesök hos läkare, kolla blodtryck och vikt med mera i det virtuella hälsorummet. Kontakten med vårdpersonalen på Bräcke hälsocentral sker via modern videokonferensteknik. Det här skulle innebära att vården kommer närmare medborgarna.

– Jag tror att vi måste möta patienterna närmare hemmet. Kan man göra lite mer själv på distans så blir det bekvämare både för patienterna och för oss, säger Ulla-Britt Barchéus Olofsson, enhetschef på Bräcke hälsocentral, i pressmeddelandet.

– Om vi inrättar det här virtuella hälsorummet så för vi utvecklingen framåt. Vi vill bli bäst i världen på att distribuera vård och omsorg i glesbygd, säger Göran Larsson, forsknings- och utvecklingschef hos Jämtlands läns landsting.

Landstinget meddelar att satsningen är beroende av att medborgarna är intresserade och därför kommer två informationsmöten att hållas, båda på måndag 24 november. I Gällö Folkets hus klockan 18 och i Hunge Folkets hus klockan 20.