Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingsmajoriteten nöjd efter första halvlek

Landstingsmajoriteten har halvlekspaus. De vill se bakåt och snacka ihop sig om taktiken inför sista halvleken i mandatperioden. Nästa år är det val.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har tillsammans tagit fram en broschyr där de lyfter fram vad de gjort under första halvlek och vad de vill göra nästa.

En annan satsning som de är nöjda med är att telefontillgängligheten blivit bättre. Med andra ord att telefonköerna har kortats till hälsocentralerna.

– År 2003 var vi oerhört dåliga på telefontillgänglighet. Vi började jobba stenhårt på det och vi har år till år blivit bättre. Nu är vi framme vid medelbra, till och med över medel. Vi är inte nöjda med det, säger Robert Uitto, landstingsråd (S).

– Vi jobbar med helheten trots att det är svårt ekonomiskt. Vi arbetar med folkhälsa, vård och miljö, säger Anna Hildebrand, landstingsråd (MP)

– Fördelen med krisläge är att man har ett historiskt läge att skifta om, säger Monalisa Norrman, landstingsråd (V).

Några av de saker de vill satsa på är utvecklingen av Certus där tandvården hamnar tillsammans med hälsocentralen och genomlysning av cancervården.

– Vi vill titta över cancersjukvården och vi vill satsa på utbildning av personalen och rekrytering av egna cancerläkare. Vi tänker rikta politiskt intresse mot detta, säger Robert Uitto.

– Vi måste tydliggöra vårt landstings länsutvecklingsansvar. Vi måste göra satsningar i länet så att folk blir kvar. En sådan sak är exempelvis fiskeristationen i Kälarne där det nu blir kvar fem till sex anställda, säger Robert Uitto.