Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstrom tillbaka med nytt album

Duon Landstrom är aktuella med ett nytt album.
– Mycket av det vi har skrivit tidigare har varit inspirerat av Norrland. Nu blickar vi ut i världen.

Paret Göran Lindström och Carina Landin bildar tillsammans gruppen Landstrom. För fyra år sedan släpptes debutalbumet "In the Bright Daylight" efter att de första låtarna legat och pyrt ett bra tag. 2013 kom det uppföljande albumet "Land of Nowhere" och nu är de aktuella med den tredje plattan "What we saw".

– Det här är ett mindre släpp. Vi kallar det för minialbum eller en lång EP, säger Göran Lindström.

"What we saw" innehåller sex låtar och kommer som en fortsättning av Landstroms tidigare släpp.

Paret bor i Kullsta, utanför Hammarstrand, och det är därifrån musiken och texterna tar avstamp.

– Carina är den som skriver texterna. Det mesta är betraktelser och titeln "What we saw" anspelar på det. Mycket av det vi har skrivit tidigare har varit inspirerat av Norrland. Det blir väl så när man bor där vi bor, mitt i ingenstans. Nu blickar vi ut i världen, säger Göran Lindström.

Landstroms musik hamnar i gränslandet mellan rock och amerikana. Göran själv beskriver musiken som ett ödsligt skimmer som är mörkt och dovt men då och då skiner några solstrimmor fram.

– Vi är inga dystra typer för det. Vi gör bara konst, säger han.

"What we saw" släpps 19 augusti men redan på lördags har paret en privat releasefest hemma på gården. Till hösten blir det fler spelningar ute i länet men inga som är officiella ännu.

– Vi har varit dåliga på att spela live men det blir exklusivt när vi väl gör det. Vi har nog inte haft det rätta självförtroendet. Men, det är kul att lira live och vi vill göra det mer, säger Göran Landström.