Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstroms känslor rev upp den lugna sjön

Sveriges bästa americanaband på en 140 år gammal ångbåt.

• Landstrom

• Ångaren Östersund

Plats: Ångaren Östersund, Torsdag

Betyg: 4

Bäst: "Across The Border" precis när båten vände vid Kungsgården var inte fel

Sämst: Att vissa åkte med för en billig båttur och flera som ville lyssna inte fick plats.

Här har man tillbringat snart ett halvt sekel i skumma källare, som oftast inte luktat så bra, för att få höra rockmusik. Och så helt plötsligt; en strålande vacker dag, en nästan spegelblank Storsjön, en 140 år gammal ångbåt och så på scenen Sverige bästa americanaband Landstrom. Förutsättningarna var de bästa. Och ännu bättre blev det när makarna Carina Landin och Göran Lindström klev upp på den lilla scenen tillsammans med Lasse Sörlin på gitarr och bozouki, Mattias Sundin på bas och gitarr och Nicklas Rångefors på trummor.

- Här har man gjort ett helt album om skogen och så står man mitt på sjön, sa Carina Landin. Och så började konserten med den sköna titellåten från årets album "Welcome To The Land Of Nowhere". Landstroms motsatsfyllda musik, bitterljuva, lite kantiga och taggiga arrangemang till vackra melodier, Carinas sköna sång och så ett växelvis imponerande gitarrspel. Man kan kalla det americana, man kan kalla det altcountry eller folk. det spelar ingen roll. För det är låtar som griper tag och inte lämnar någon oberörd.

De varvade låtar från båda sina album. Ljudet var perfekt. Värmen var tuff för de på scenen. Men för oss i publiken kunde det inte varit bättre.

Det var synd om alla de som inte rymdes på båten. Det är strikt till sjöss och många fick vända om. För de missade 80 minuter av ett band som vet vad de vill. Ragundas stoltheter är värda en stor publik nationellt. Utnämningen till Sveriges bästa americanaband 2012 var välförtjänt.