Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länet mår bra av klassisk C-politik

Centerpartiet är den enda kraft i Sverige som konsekvent och genom tiderna försvarat att du ska ha rätt att välja var du vill bo och leva.

Vi tror inte att urbaniseringen är en naturlag och vi tror att politiken finns till för att frigöra människors utvecklingskraft oavsett var i Sverige de valt att bo. Det är detta som vi kallar närodlad politik.

Centerpartiet i Jämtlands län vet av erfarenhet att bra politik odlas bäst nära människors vardag. Vår vision är ett växande län, med friskare människor som lever ett rikare liv. Vi vet att det är möjligt, vi vet att det kräver politiska förslag och vi kommer att ta strid för hela Jämtlands län.

När C i regeringen i år drivit igenom över 30 miljarder kronor extra till svensk landsbygdsutveckling är det ett gott exempel på hur vi skapar jordmån för utveckling och framtidstro i hela landet, inte minst i Jämtlands län.

26,4 miljarder i det så kallade bondepaketet är en injektion som visar att det finns ett parti som förstår värdet av den svenska livsmedelsproduktionen för det öppna landskapet, för konsumenterna, för djurhälsa och livsmedelskvalitet.

Till det kommer nästan 4 miljarder kronor som fördubblar takten i bredbandsutbyggnaden de kommande fem åren, och femdubblar stödet till kommersiell service i glesbygden, som mackar och lanthandlar.

Bredbandsutbyggnaden är en grundförutsättning för att vi ska kunna förverkliga visionen om att vi ska blir fler och kunna leva ett rikare liv.

Vi går snabbt mot ett samhälle där tillgången till service, kultur och marknad är beroende av tillgången till bredband. Där stabilt internet är en grundförutsättning för ett företag som ska kunna utvecklas med konkurrenskraft. Där utbildning och vård kan göras jämlik genom mobila och digitala lösningar.

I det perspektivet är bredbandsutbyggnaden vår tids viktigaste jämlikhetsreform, och vi är stolta över att Centerpartiet tar täten för att med bredbandet gräva bort en växande klyfta.

En femdubbling av stödet till kommersiell service är klassisk praktisk C-politik. Den som har sina politiska rötter på landsbygden vet att de små orternas blodomlopp snurrar runt macken och butiken och de eldsjälar som driver dessa företag. På deras sida står vi.

C i Jämtlands län går till val med gott självförtroende. Vi vet att vårt län mår bra av ett större Centerparti, av mer närodlad politik och av vår framtidstro.

Centerpartiets distriktsstämma

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel