Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets egna divor bjuder på cocktailparty i morgon

Annons

Säg cocktailparty och de flesta tänker fina klänningar, goda drinkar och välsmakande kanapéer. Det är också precis vad Las Divas vill uppnå när de i morgon kväll bjuder in till cocktailparty på Gamla Teatern i Östersund.

– Vi älskar att klä upp oss och folk får gärna klä upp sig på våra spelningar, säger Camilla Karlsson.

– Tanken är inte att det ska vara lite som en operakväll i Wien, men liknande. Man ska kunna mingla lite i pausen och dricka cocktails och äta kanapéer, säger Angelika Lindahl.

funnits som grupp i drygt två år. Idén föddes av Camilla Karlsson och Angelika Lindahl, som båda är medlemmar i Opera Jämt, Jämtlands operaförening. Sedan dröjde det ungefär ett år innan det var dags för den första officiella konserten, men konceptet var klart redan från början.

– Grundtanken är att blanda klassisk musik med populärmusik. Men konserterna ska vara mer än bara vacker musik, det ska vara glitter och glamour också, säger Camilla Karlsson.

– Låtarna har vi skrivit om och gjort egna stämmor på, vi har gjort dem på Las Divas sätt, säger Angelika Lindahl.

Las Divas av fem personer, en pianist, en cellist, två mezzosopraner och en sopran. Konceptet verkar fungera över all förväntan. Den första officiella konserten, en lunchkonsert i Gamla Kyrkan i höstas, var fullsatt och sedan dess har bokningarna rullat in. Utan att Las Divas egentligen marknadsfört sig själva. 17 spelningar har de hunnit med sedan premiären i oktober, och i morgon är det dags för den största – cocktailpartyt på Gamla Teatern.

Partyt planerade de in innan de visste att efterfrågan på jämtländska divor var så stort.

– För det första är vi så otroligt spelsugna och för det andra planerade vi in konserten för att veta att vi verkligen skulle få spela, säger Anna Brandt.

börjar med mingel med drink och tilltugg. Sedan väntar en konsert med divorna där de framför musik från både klassisk- och popgenren. I pausen är det meningen att det ska minglas igen.

– Det är både roligt och livsfarligt att bestämma en hel kväll själva. Konsten har varit att begränsa oss, säger Anna Lundström.

Besökarna kan alltså vänta sig några överraskningar i morgon kväll. Bland annat kommer musikelever från Palmcrantzskolan att spela i pausen.

Redan är drygt hälften av alla biljetterna sålda. Och hela våren är fullbokad av spelningar.

– Vi har fått en sådan vansinnigt flygande start. Det är något vi har lyckats gjort jäkligt rätt, säger Anna Lundström.