Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets första björn fälldes i Härjedalen

Under onsdagen startade årets björnjakt. Söder om Lillhärdal, strax innan sju på morgonen, fälldes en björnhanne på 170 kilo.

Joel Enqvist som är jaktledare berättar att det var Mikael Falk som sköt det avgörande skottet. Det var ett jaktlag på strax över tio personer som påbörjade björnjakten vid fyratiden på morgonen.

– Först såg vi björnspillning vid en väg, och då spred vi ut oss som passkyttar medan bröderna Falk sökte av området med sina hundar, säger Joel Enqvist.

Efter bara några minuter fann hundarna på en björn som de började driva långsamt genom skogen. Det tog en timme innan Mikael Falk lyckades genskjuta björnen på en skogsbilväg för att få skottläge och fälla björnen.

Björnen är den första som fällts i årets jakt. Joel Enqvist berättar att det blir vila resten av dagen men i morgon och en vecka framöver hoppas han på fler björnar.

Strax innan klockan fem på onsdag eftermiddag hade länsstyrelsen fått in åtta rapporter om skjutna björnar i länet. I trakterna kring Älvros eftersöktes en skadeskjuten björn.