Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets kollektivtrafik ska bli mer miljövänlig

Regionförbundet och Östersunds kommun ska efterfråga fordon med förnybara bränslen inom kollektivtrafiken. Det har Regionförbundets styrelse beslutat.

Inför upphandlingen av kollektivtrafiken i länet och i Östersunds kommun ska det efterfrågas fordon med förnybara bränslen. Det bestämde Regionförbundets styrelse på sitt sammanträde i måndags.

Förra året rapporterade ÖP om att satsningen på biogasbussar hos Stadsbussarna i Östersund blev ett fiasko. Det fanns inget tankställe i Odenskog och merparten av bussarna flyttades till Gävle för att köra där i stället.

Regionrådet Robert Uitto (S) får frågan om hur den situationen ska undvikas i framtiden.

– Det är ju inte vårt problem, vi som bor i länet. Det handlar om att få ner koldioxidutsläppen. Det här är ett sätt att driva på de som kör bussarna och de som tillverkar fordon. Men det är inte specificerat vilken typ av fordon det ska vara, säger Uitto.

Beslutet är en del av visionen mot att nå ett fossilbränslefritt Jämtlands län 2030.