Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång avstängning för Hedberg

Edwin Hedberg har fått sin dopingdom.
Han stängs av i sex månader.

Annons

Edwin Hedberg åkte fast i ett rutinmässigt dopingprov gjord av RF den 8 februari, efter en match mot Brynäs hemma i Örnsköldsvik. Östersundskillen hade spår av det förbjudna ämnet subutramin i kroppen.

– Det tog ett tag innan jag förstod vad det handlade om. Jag hade ju inte haft några tankar på det där dopingprovet som jag gjorde. Det är klart att det kom som en chock, har Edwin Hedberg sagt i en tidigare intervju med Sporten.

– Jag har inte gjort något medvetet. Det är heller inget prestationshöjande medel utan en substans som finns i bland annat bantningsmedel. Men jag behöver inte direkt banta.

Dagen efter att hans dopningsprov visade sig vara positivt, sade Hedberg att han fått stöd av kameraterna i klubben.

Efter säsongen stängde han av sig själv i väntan på dom. Under tiden har han tränat på hemma i Östersund, utan att veta var han ska spela nästa säsong och när han får spela. Men i dag kom domen från RF, rapporterar Sportbladet. Edwin stängs av i sex månader – från den 24 april till den 24 oktober. Under tiden förbjuds Edwin Hedberg att delta i ”all organiserad idrottsverksamhet, såsom träning, tävling, uppvisning eller utövande av uppdrag” i sex månader. Straffet gäller från den 24 april och forwarden får därmed spela igen den 24 oktober