Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång debatt om Odenskog

En rad medborgarförslag behandlades när Östersunds kommunfullmäktige sammanträdde under torsdagskvällen.

Annons

Mest diskussion blev det när Christers Ågrens förslag om att se över kommunens handelspolicy och göra Odenskog till en grönare stadsdel.

Kommunstyrelsens beslut som behandlades under sammanträdet är att varken handelspolicyn eller detaljplaner ska revideras. Däremot vill man att Miljö- och samhällsnämnden tillsammans med Odenskogs intresseförening ska starta ett projekt för att göra området grönare samt göra Lillsjön synligare.

– Medborgarförslaget bör bifallas. I dag råder djup orättvisa mellan olika företagare som bara får syssla med vissa saker, sa moderaten Per Jönsson.

Folkpartisten Per Löfstrand sa att det är slöseri med pengar att flytta förskolan Mosippan och bygga nytt för 50 miljoner kronor.

– Det vore helt fel att revidera vår handelspolicy. Ska olika företagare våga sig på att göra investeringar här krävs att de vet att vi jobbar långsiktigt, sa Mona Modin Tjulin (S).

Det blev också debatt om göra det möjligt för handel där betongstationen nu ligger.

– Handel föder handel och det ska vi ta tillvara. Det här är ett väldigt bra område för handel, sa Carina Zetterström (C).