Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång kö i väntan på lur

I natt gick startskottet för försäljningen av Apples nya telefoner. Och trots att höstkylan bitit sig fast på många håll i landet ringlade sig kön av hugade spekulanter lång. "I kväll ska jag fira", säger en av kunderna.(TT)

Annons

I natt gick startskottet för försäljningen av Apples nya telefoner. Och trots att höstkylan bitit sig fast på många håll i landet ringlade sig kön av hugade spekulanter lång.

– Det är en kul happening, och det är roligt att vara först av kompisarna med den nya modellen, säger Andreas Persson, som tålmodigt väntat utanför Teliabutiken på Kungsgatan i Stockholm.

Köandet har blivit lite av ett traditionellt spektakel där butiken serverar både mat och musik till de blivande kunderna.

En av de nya modellerna, Iphone 6 Plus, har mött besvikelse i andra länder där den tidigare i veckan släppts. Jättemobilen rapporteras nämligen böjas vid förvaring i byxfickan. Men det oroar inte Otto Klingspor, som var en av de första att köpa telefonen.

Han tycker att luren var väl värd 16 timmars köande.

– Jag har en stor passion för Apple och i kväll ska jag fira.