Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång kö i väntan på lur

I natt gick startskottet för försäljningen av Apples nya telefoner. Och trots att höstkylan bitit sig fast på många håll i landet ringlade sig kön av hugade spekulanter lång. "I kväll ska jag fira", säger en av kunderna.(TT)

I natt gick startskottet för försäljningen av Apples nya telefoner. Och trots att höstkylan bitit sig fast på många håll i landet ringlade sig kön av hugade spekulanter lång.

– Det är en kul happening, och det är roligt att vara först av kompisarna med den nya modellen, säger Andreas Persson, som tålmodigt väntat utanför Teliabutiken på Kungsgatan i Stockholm.

Köandet har blivit lite av ett traditionellt spektakel där butiken serverar både mat och musik till de blivande kunderna.

En av de nya modellerna, Iphone 6 Plus, har mött besvikelse i andra länder där den tidigare i veckan släppts. Jättemobilen rapporteras nämligen böjas vid förvaring i byxfickan. Men det oroar inte Otto Klingspor, som var en av de första att köpa telefonen.

Han tycker att luren var väl värd 16 timmars köande.

– Jag har en stor passion för Apple och i kväll ska jag fira.