Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långa köer till Storsjö strand

Flera hundra personer har anmält sitt intresse för att bo på Storsjö strand.

– Många som anmält sig bor inte i länet, säger Gabriel Duveskog, Persson Invest.

– Det är en mix av barnfamiljer och äldre som anmält sig, säger Gabriel Duveskog vid Persson Invest som tecknat sig för kvarteret C.

Den andra aktuella byggherren på Storsjö strand är det Uppsalabaserade Genova Bostad AB som tecknat sig för kvarteret B.

Till dem har inte bara privatpersoner anmält sig, berättar Johan Permansson som ansvarar för Storsjö strand vid Genova.

– Det är redan folk som är intresserade av lokaler för näringsverksamhet. Det tycker vi är extra roligt, säger Johan Permansson.

Den som hörde av sig var funderade på att öppna en butik för närproducerade livsmedel.

– Det vore väldigt roligt om det blev så. Närproducerad mat är något som jag själv förknippar starkt med Jämtland säger Johan Permansson som för övrigt kommer från Östersund.

I gatuplan ska lokaler för näringsverksamhet vara möjliga att ha, enligt detaljplaneförslaget.

Genova planerar cirka 50 lägenheter i sitt kvarter, och Persson Invest ungefär 40 lägenheter. Båda företagen har markanvisningsavtal med kommunen som innebär att byggplanerna ska gå vidare när det finns en antagen detaljplan.

Genova har dessutom option på byggnad A, som föreslås bli sju våningar högt.

Antalet som ställt sig i kö är ett par hundra, enligt Genova, medan Persson Invest inte vill uppge hur många som anmält sig mer än att det är ett stort intresse.

Anmälningarna är inte på något sätt bindande.

– Men det finns ett genuint intresse, säger Gabriel Duveskog.